DGBC neemt deel aan Europese samenwerking voor gezonde gebouwen

DGBC werkt de komende drie jaar met zeven Europese Green Building Councils aan het project Life for LCA LCC Level (LIFE Level’s). Het doel van de samenwerking is om op Europees vlak toe te werken naar gezonde gebouwen die economisch levensvatbaar zijn en een lage ecologische voetafdruk hebben. 

Het project is gericht op het verhogen van de erkenning van indicatoren voor Life cycle assessment (LCA), Life cycle costing (LCC) en Indoor air quality (IAQ). De Europese Unie financiert het project dat drie jaar in beslag neemt, van 2019 tot 2022.


Het consortium bestaat naast DGBC uit: Green Building Council España (GBCe), Croatia GBC, Alliance HQE-GBC, GBC Finland (FiGBC), GBC Italia, German Sustainable Building Council (DGNB) en Irish GBC (IGBC). Tijdens het project wil het consortium met een reeks indicatoren de milieuprestaties van gebouwen gedurende de levenscyclus aanpakken. Daarbij verwachten de Green Building Councils tevens meer inzicht te krijgen in de belangrijkste actoren om klimaat- en milieurisico’s aan te pakken. Deze aanpak moet leiden tot een ​​basis voor de ontwikkeling van een toekomstig Europees en nationaal beleid voor duurzame ontwikkeling, verbetering van milieu- en klimaatprestaties en bijdragen aan positieve sociaaleconomische verschuivingen.


Lees hier het uitgebreide Engelstalige bericht over de kick-off.


Bekijk hier de officiële EU-site met de projectomschrijving.

Gerelateerd

Signify - De absolute  duurzame wereldtop staat in Amsterdam

Signify - De absolute duurzame wereldtop staat in Amsterdam

Oproep: welke kennis hebben gemeenten nodig voor het aardgasvrij maken van utiliteitsbouw?

Oproep: welke kennis hebben gemeenten nodig voor het aardgasvrij maken van utiliteitsbouw?

Kringloopwinkel Noppes is Paris Proof én circulair

Kringloopwinkel Noppes is Paris Proof én circulair