EDGE en Vattenfall leggen eerste steen voor nieuwe Berlijnse ontwikkeling

EDGE en energieleverancier Vattenfall hebben woensdag in aanwezigheid van de Berlijnse burgemeester Michael Müller de eerste steen gelegd voor het kantoorgebouw EDGE Suedkreuz. De ontwikkeling, bestaande uit twee gebouwen, wordt aan de Hildegard-Knef-Platz gebouwd volgens een duurzame, modulaire hout-hybride-bouwmethode. Vattenfall zal in EDGE Suedkreuz haar nieuwe Duitse hoofdkantoor vestigen. De oplevering staat gepland voor begin 2021.

EDGE Suedkreuz bestaat uit twee gebouwen van ieder zeven verdiepingen met een totaal vloeroppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. De begane grond is bestemd voor gemeenschappelijke faciliteiten, de overige verdiepingen van het project zullen dienstdoen als kantoorruimte. Het ruime atrium in het hoofdgebouw wordt gekenmerkt door vier unieke, boomvormige trappen.

Speciale constructie

Het project maakt deel uit van het duurzaamheids- en mobiliteitsknooppunt van het Berlijnse station Suedkreuz. De verdiepingen van dit uitzonderlijke project worden gerealiseerd met een hout-hybride-bouwmethode. Het wordt de grootste hout-hybride-constructie in Duitsland waarin de innovatieve en duurzame aanpak van EDGE goed tot zijn recht komt.

Door hout slim te combineren met beton wordt de CO2-uitstoot bij de productie van de ruw- bouw tot wel 80 procent per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte gereduceerd in vergelijking met conventionele bouw met gewapend beton. Deze duurzame manier van bouwen zorgt bovendien voor een blijvend gezond binnenklimaat voor de gebruikers. EDGE Suedkreuz werd al vooraf gecertificeerd met DGNB Platinum, het hoogste duurzaamheids- niveau voor gebouwen in Duitsland. Certificering voor WELL Core Gold is het volgende doel.

EDGE Seudkreuz

Lees het hele bericht op edge.tech

Gerelateerd

Balkenende: "Het gaat er nu om wat je echt doet: waarde creëren"

Balkenende: "Het gaat er nu om wat je echt doet: waarde creëren"

Friese school zet toon in verduurzaming naar Parijs

Friese school zet toon in verduurzaming naar Parijs

Lid adviesgroep BREEAM-NL In-Use gezocht

Lid adviesgroep BREEAM-NL In-Use gezocht