Groene Loper Maastricht: het toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit in de gebiedsontwikkeling

Dutch Green Building Council (DGBC) heeft 4 sterren toegekend aan Fase 2a aan de Groene Loper Maastricht. Deze beoordeling is geheel volgens de ambitieuze duurzaamheids- en circulariteitsnormen van het DGBC Woonmerk. Het nieuwe duurzaamheidscertificaat DGBC Woonmerk is dé maatstaf voor duurzaamheid van hedendaagse woningbouw.

Met de hoge score bevestigt DGBC wederom dat de Groene Loper tot een van de duurzaamste ontwikkelingen in Nederland behoort. Het stadsdeel van Maastricht dat ooit in tweeën was gesplitst door een autoweg, blinkt nu uit op onder andere de thema’s leefomgeving, binnenklimaat, comfort en materialen en onderhoud. Dat een grote duurzaamheidsambitie in de gebiedsontwikkeling loont wordt steeds duidelijker.

De Groene Loper is een gebiedsontwikkeling in Maastricht waar Ballast Nedam Development ca. 1000 nieuwe woningen ontwikkelt. Duurzaamheid en leefkwaliteit spelen een belangrijke rol. Door snelweg A2, die jarenlang dwars door Maastricht oost liep, ondergronds te brengen en te vervangen door 2000 bomen in een parkachtige omgeving transformeert het gebied tot het meest gezonde gebied om te wonen in de stad. De Groene Loper is de afgelopen tijd uitgegroeid tot het wandel- hardloop- en fietsrondje van de Maastrichtenaren. Nu de tunnel en het openbaar gebied gereed zijn, wordt er hard gewerkt om 1000 woningen te realiseren voor een grote diversiteit aan doelgroepen.

Lees verder over dit project op development.ballast-nedam.nl

Bron foto boven: development.ballast-nedam.nl

Gerelateerd

Andy van den Dobbelsteen over Delft als innovatiehub

Andy van den Dobbelsteen over Delft als innovatiehub

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

Gebouwverduurzamer INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over

Gebouwverduurzamer INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over