Grootste zonnedak van Amsterdam is negen voetbalvelden groot [video]

In de Amsterdamse haven is vandaag het grootste zonnedak van Amsterdam in gebruik genomen. Bijna 17.000 zonnepanelen zijn op twee distributieloodsen gemonteerd. Het totale oppervlak van 45.000 m2 komt overeen met negen voetbalvelden.

De zonnedaken aan de Latexweg zijn eigendom van Merin, eigenaar en verhuurder van bedrijfsruimten in heel Nederland. Het kleine dak is 15.000 m2 en het grote dak meet maar liefst 30.000 m2. De panelen leveren jaarlijks 4.350.000 kWh op. Dit is ongeveer evenveel elektriciteit als 1.250 huishoudens verbruiken.


In ploegen van twintig man werden tot 1.200 panelen per dag aangelegd. Er ligt 380 km kabel op het dak, 4.500 meter aan draadgoot en meer dan 20 km onderconstructie. Om de werkzaamheden in het distributiecentrum niet te storen, werd alleen in het weekend hijswerk verricht.“We zijn er trots op dat we Merin verder kunnen helpen met verduurzamen. Hierbij hebben we rekening gehouden met de gebruikers van de bedrijfsruimtes, maar er ook voor gezorgd dat het gebouwenportfolio van Merin de juiste weg bewandelt richting het Klimaatakkoord van Parijs. Dit project is echt een mooi voorbeeld van hoe Vattenfall fossielvrij leven mogelijk wil maken binnen één generatie”, zegt directeur Zakelijke Markt Roderick Glerum.


Lees het hele bericht op de website van Vattenfall

Partners

Merin | Vattenfall

Gerelateerd

Blog: Circulair aanbesteden - deel 3

Blog: Circulair aanbesteden - deel 3

Fosbit en Chess lanceren totaaloplossing voor parkeergarages

Fosbit en Chess lanceren totaaloplossing voor parkeergarages

INNAX: ‘smeed het ijzer als het heet is’

INNAX: ‘smeed het ijzer als het heet is’