Minder overlast van duurzame bouwplaats

Een van de ambities van Heijmans is om in 2023 volledig CO2-neutraal te bouwen. Niet alleen goed voor het klimaat, het levert ook betere werkplekken op voor medewerkers én minder overlast voor de omgeving. “Een elektrische minigraver is zuiniger, veiliger, stiller en je ruikt ‘m niet.”

“Duurzaamheid is nog niet erg vaak een doorslaggevende factor in aanbestedingen, toch zie ik dat er steeds meer belang aan wordt gehecht”, begint Jan Heijmans, bedrijfsleider Infra regio Zuid. Met een brede werkgroep volgt hij duurzame ontwikkelingen op de voet, omdat hij - linksom of rechtsom - duurzaamheid op de bouwplaats naar een hoger plan wil tillen.

“Niet alleen omdat opdrachtgevers dat vaker eisen, ook omdat het betere werkplekken voor de collega’s oplevert. Onze nieuwe duurzame bouwketen zijn goed geïsoleerd, hebben dubbelglas, ledverlichting en er liggen zonnepanelen op het dak. Dat kan een gemiddelde besparing - over een periode van bijna vier maanden - van 89 procent opleveren. En even belangrijk: mensen werken er plezieriger. De keet was altijd een tochtige plek, nu kun je er net zo fijn werken als op een modern kantoor met een aangenaam verblijfsklimaat.”

Lees het hele verhaal op heijmans.nl

Bron foto boven: heijmans.nl

DGBC-partners

Heijmans

Gerelateerd

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector