Webinar - Circulariteit door behoud van waarde

Circulair bouwen is is meer dan het voorkomen van onnodige uitputting van grondstoffen en de milieu-impact minimaliseren. De materialen zo efficiënt en circulair mogelijk blijven inzetten is minstens zo belangrijk. Daarom organiseert DGBC op 1 december het webinar Circulariteit door behoud van waarde: een overzicht van deeloplossingen en toepassingen in de praktijk.

In dit webinar verkennen we de mogelijkheden om te ontwerpen en te bouwen op een manier zodat het materiaal na gebruik opnieuw opnieuw kan worden toegepast. En dat hoeft niet in dezelfde gebouwfunctie te zijn: een kantoor kan ook een hotel of appartementencomplex worden.

Maximal hergebruik

Om dat na te streven zingen er inmiddels diverse termen rond in de gebouwde omgeving, van losmaakbaarheid tot remontabel ontwerpen, van modulair bouwen to adaptief vermogen. Deze ‘deeloplossingen’ hebben grotendeels hetzelfde doel: maximaal hergebruik. Tijdens het webinar zoomen we verder in op deze deeloplossingen en belichten we de overeenkomsten en verschillen.

Voorbeelden uit de praktijk

Uiteraard doen we dit met marktpartijen aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Onder leiding van Ruben Zonnevijlle (DGBC) delen Jim Teunizen (Alba Concepts), Daan Kosterman (Jan Snel), Thijs Huijsmans (Heijmans) en Marleen Hermans (Brink Groep) hun kennis en ervaring. 

Aanmelden

Ben jij een architect, ontwerper, opdrachtgever, ontwikkelaar of bouwers? Of wil je gewoon graag weten hoe jij kunt bijdragen aan een circulaire bouweconomie? Meld je dan hier aan.

Gerelateerd

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw Woningen

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw Woningen

BREEAM-NL draagt bij aan behalen Sustainable Development Goals

BREEAM-NL draagt bij aan behalen Sustainable Development Goals