Altera Vastgoed N.V.

Bij Altera zijn we er van overtuigd dat onze beleggingsstrategie, die gericht is op een geïntegreerde aanpak van ESG (Environmental, Social & Governance) en SDG's, een duurzaam rendement oplevert. Dat is een rendement met een positieve impact voor zowel onze beleggers, onze huurders als ook de maatschappij. Oftewel: een stabiel financieel rendement en een positieve bijdrage aan duurzaam vastgoed en een gezonde, leefbare samenleving. Daarom maakt duurzaamheid & ESG een integraal onderdeel uit van zowel de beleggingsstrategie (de ‘stenen’) als de bedrijfsvoering (de ‘organisatie’).

Altera ziet zichzelf graag als koploper in duurzaamheid en gelukkig wordt dit ook door anderen herkend en bevestigd. In 2019 werden we met beide portefeuilles 1ste in de peer group bij GRESB en in 2020 ontvingen we de GRESB/BREEAM Award voor onze Retail convenience portefeuille. Bij de UN PRI ontvingen we een A+ voor zowel ‘Strategy & Governance’ als ‘Property’.

Dit betekent niet dat we alles alleen willen doen. Sterker nog: op het vlak van duurzaamheid werken we graag samen met andere partijen. Bijvoorbeeld op onderwerpen als klimaatmitigatie en -adaptatie zoeken we nadrukkelijk de samenwerking, bij de DGBC en IVBN, maar ook in andere gremia. Dus schroom niet om contact met ons op te nemen!

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core beleggingsobjecten in de woning- en winkelsector en beheert € 2,6 miljard aan vermogen.

Goed voor jou. Goed voor een ander

Organisatie

Naam

Altera Vastgoed N.V.

Type organisatie

Belegger

Sector

Retail, Zorg, Woningen

Adres

Handelsweg 59F, Amstelveen

Thema's

Nieuws van Altera Vastgoed N.V.

Klimaatrisico’s op gebouwniveau eenduidig in beeld

Klimaatrisico’s op gebouwniveau eenduidig in beeld

De Groene Kaap: binnenstedelijke biodiversiteit

De Groene Kaap: binnenstedelijke biodiversiteit

Dit zijn de ondertekenaars van het Paris Proof Commitment [video]

Dit zijn de ondertekenaars van het Paris Proof Commitment [video]