FALK Bouwsystemen

FALK Bouwsystemen. 100% MADE IN THE NETHERLANDS, 100% CIRCULAR

Sinds 2007 produceert en levert FALK Bouwsystemen vanuit hartje Nederland, hoogwaardige en duurzame sandwichpanelen. Deze prefab bouwelementen zijn toepasbaar in ieder bouwproject, voor gevel, dak en wand. Sandwichpanelen van FALK kennen een uitstekende luchtdichtheid, hoge isolatiewaarde, ultieme brandwerendheid en een breed scala aan vormen, profielen en coatings. Hiermee krijgt uw gebouw een eigen identiteit en een uitstekende isolatieschil.

FALK heeft de afgelopen jaren flink gebouwd aan de toekomst. In 2020 werd dit onderstreept met de introductie van CradleCore®. Wereldwijd het eerste 100% circulaire sandwichpaneel!

Bouwen met FALK CradleCore®.

Een sandwichpaneel bestaat uit twee stalen platen met daartussen een isolatiekern. De twee stalen platen kunnen uitstekend gerecycled worden. Maar voor de PIR isolatiekern was tot voor kort geen duurzame oplossing. Daar brengt CradleCore® verandering in. Deze isolatiekern is volledig te recyclen, dat uitgevoerd wordt door ons zusterbedrijf InSus.

Hoe werkt het?

We leveren sandwichpanelen met CradleCore® kern samen met een circulariteitsverklaring. Zo is de eigenaar van het gebouw zwart op wit verzekerd dat de panelen end-of-life worden teruggenomen. Vanuit deze sandwichpanelen ontstaat vervolgens weer nieuw isolatiemateriaal. Een gebouweigenaar kan kiezen uit een tweetal garanties:

Terugnamegarantie
Een gebouweigenaar bouwt hiermee met een zeer lage schaduwprijs, en krijgt de garantie dat de panelen circulair verwerkt worden. De terugname garantie is 40 jaar geldig.

Terugkoopgarantie
Bij het inleveren van de panelen binnen 25 jaar krijgt de eigenaar de garantie dat de panelen circulair verwerkt worden én ontvangt daarvoor een restwaarde per vierkante meter. Ook hier profiteert de eigenaar van een bijzonder lage schaduwprijs en maakt kans op aantrekkelijke subsidies.

“Bouwen met ruim 38% minder milieu impact? Dat is kiezen voor FALK en CradleCore®”

Wat voor impact heeft het?

Niets is zo mooi als deze duurzame stappen echt meetbaar te maken. Daarom hebben we een levenscyclus analyse (LCA) van onze sandwichpanelen met CradleCore® uitgevoerd. Zo kunt u als afnemer van sandwichpanelen appels met appels vergelijken.

Uit de LCA van de sandwichpanelen van FALK met CradleCore® blijkt dat dit daadwerkelijk impact heeft. We scoren met ons gevelpaneel ruim 38% beter dan het marktconforme sandwichpaneel in de Nationale Milieudatabase, dat is een prestatie van formaat! De winst zit in veel componenten, maar de voornaamste is toch echt de garantie dat de grondstoffen uit een paneel met CradleCore® isolatiekern op de lange termijn behouden blijven voor volgende generaties.

De Environmental Product Declaration (EPD) is opgenomen in de Nationale Milieu Database. Voor gebruikers is het eenvoudig om onze producten te selecteren vanuit de diverse rekentools. Hierdoor kan een lage MPG score behaald worden, wat de gebouweigenaar diverse subsidiemogelijkheden oplevert. Ook draagt de EPD van FALK bij aan het behalen van certificeringen als BREEAM-NL of LEED.

“Bouwen met ruim 38% minder milieu impact? Dat is ontwerpen & bouwen met FALK CradleCore®”

Organisatie

Naam

FALK Bouwsystemen

Type organisatie

Producent

Sector

Adres

Neonstraat 23, Ede

Thema's

Nieuws van FALK Bouwsystemen

FALK introduceert met CradleCore® het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld

FALK introduceert met CradleCore® het eerste circulaire sandwichpaneel ter wereld

​​​​​​​Rondetafelsessie Circulariteit: van koplopers naar het peloton

​​​​​​​Rondetafelsessie Circulariteit: van koplopers naar het peloton