Heembouw

"We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Met deze visie willen we uitdragen dat we zelf verantwoordelijkheid nemen over onze acties. Als ontwerpende bouwer is Heembouw samen met Heembouw Architecten een belangrijke speler in de markt van ontwerp en realisatie van productiegebouwen, distributiecentra, kantoren en woningen. Daarmee hebben we impact op de planeet. En zijn we ambitieus om het beter doen. Niet voor de bühne maar oprecht. Dat is het kompas voor al onze activiteiten.

Circulair DC

We houden van actie. Daarom hebben we onze visie op duurzaamheid vertaald in concrete doelen. Een voorbeeld is een volledig Circulair Distributiecentrum (DC), dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om door de hele levenscyclus de stromen van materialen, van energie én van economische waarde te sluiten.

Ontwerpprincipes circulair bouwen

We zetten verdere stappen richting een circulaire bouweconomie. Onderdeel hiervan is het verder uitwerken en ontwikkelen van ontwerpprincipes voor circulair bouwen, waarin we o.a. samenwerken met New Horizon. Het resultaat van deze samenwerking is onder andere het zoveel mogelijk voorkomen van verspilling bij de ontmanteling en de bouw van gebouwen. Daarnaast is het ontwerpen met geoogste materialen een belangrijke ambitie.

Hoe dit in de praktijk uitwerkt, is te zien en ervaren in de nieuwe huisvesting voor Heembouw Kantoren in Berkel en Rodenrijs. Het ontwerp voor het kantoor is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen. In de nieuwe huisvesting komen de ambities van Heembouw op het gebied van ontwerp en realisatie van duurzame en gezonde kantoren samen. Het is een showcase én proefcase voor de verdere ontwikkeling van de circulaire ontwerp principes, waarin Heembouw als ontwerpende bouwer met Heembouw Architecten het voortouw neemt.

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Nu en in de toekomst.

Organisatie

Naam

Heembouw

Type organisatie

Bouwbedrijf

Sector

Logistiek, Kantoren, Woningen

Adres

De Lasso-Zuid 22, Roelofarendsveen

Thema's

Professionals

Durk van Loon
Durk van Loon Commercieel directeur Bekijk profiel

Nieuws van Heembouw

Rinus Verhey (r, Heembouw) met andere ondertekenaars Paris Proof Embodied Carbon verklaring

‘Wij kunnen de knop omzetten bij onze klanten’

Terugblik: webinar Missie Emissievrij

Terugblik: webinar Missie Emissievrij

Heembouw ontwikkelt distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland

Heembouw ontwikkelt distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland