Samenwerkingen

Dutch Green Building Council trekt samen op met verschillende organisaties om een versnelling te bereiken in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. 

Werkgroepen

We werken binnen diverse projecten en programma's samen aan oplossingen voor verduurzaming. Zo zijn er werk- en adviesgroepen voor Paris Proof, BREEAM-NL, Circulariteit en Klimaatadaptatie. 

RVO

Zo heeft DGBC nauwe contacten met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Samen proberen ze onder andere de MIA/Vamil-regelingen onder de aandacht te brengen en het gebruik ervan te stimuleren. 

Hoger onderwijs

Om onderzoek te stimuleren en daarnaast studenten de kans te bieden om zich te bekwamen in het onderwerp duurzaamheid werkt Dutch Green Building Council samen met verschillende hogescholen en universiteiten. Studenten kunnen afstuderen bij DGBC. Ook worden geregeld gastlessen gegeven door medewerkers van DGBC. Op de kennismarktplaats worden onderzoeksvragen aangeboden en onderzoeken van onder andere studenten getoond.

Green Business Club

De Green Business Club Nederland is een impactorganisatie die samen met haar participanten lokaal duurzame initiatieven initieert en implementeert. Hiertoe worden lokale Green Business Clubs opgericht. De club richt zich op projecten en initiatieven die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de verduurzaming van het gebied en van de bedrijven die in het gebied gevestigd zijn. De eerste GBC is in 2010 opgericht in de Amsterdamse Zuidas. Inmiddels zijn er in Nederland 5 lokale GBC’s actief (Amsterdam Zuidas, Den Haag Beatrixkwartier, Utrecht Centraal, Twente, Eindhoven Spoorzone, Rotterdam Alexander en Groene Allianties in Duiven). DGBC is partner van GBC Nederland en is vertegenwoordigd in het bestuur. 

Platform Duurzame Huisvesting

Platform Duurzame Huisvesting is een samenwerkingsverband van branche-, kennis-, beroeps- en koepelorganisaties, die een belangrijke rol spelen bij huisvesting in de bestaande utiliteitsbouw, het onderhoud en beheer van gebouwen, investeren en beleggen in gebouwen en het managen van gebouwgebonden facilities. Sinds de oprichting van het platform is Dutch Green Building Council partner. 

Mediapartners

Dutch Green Building Council werkt samen met verschillende mediapartners. Samen proberen we zo veel mogelijk kennis en nieuws over duurzaamheid in relatie tot de gebouwde omgeving te delen met de markt. VastgoedJournaal en Change Inc zijn onze mediapartners. Voor de Dutch Green Building Week werkt DGBC nauw samen met Duurzaam Bedrijfsleven en Property NL.

Laatste nieuws

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector