Thema's - Gezondheid

WELL Building Standard

Gezonde gebouwen zijn 'en vogue' in de wereld van het vastgoed. Maar wat is een gezond gebouw? Het keurmerk WELL biedt een uitgebreide methode om een gebouw op gezondheidsaspecten te beoordelen. 

WELL Building Standard

De WELL Building Standard is een keurmerk dat de gezondheid in gebouwen meet en monitort. Het doel van WELL is om gebouwen gezonder te maken en daardoor een beter leefklimaat te bieden aan gebruikers. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. De laatste jaren wint WELL internationaal sterk aan populariteit. Ook in Nederland wordt de gezondheid en het welzijn van medewerkers in gebouwen steeds belangrijker gevonden.

Crosswalk BREEAM-NL en WELL

BREEAM-NL wordt sinds 2010 gebruikt om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te beoordelen. Mede door de intrede van de WELL Building Standard (IWBI) geniet de gezondheid van mensen in gebouwen meer aandacht. Maar hoe verhouden deze twee keurmerken zich tot elkaar? DGBC zocht het uit en publiceerde hierover een whitepaper.

Bekijk 'Het beoordelen van gezondheid en welzijn bij gebouwen (BREEAM-NL In-Use en WELL)'​​​​​​​

WELL-trainingen bij DGBC

Workshop WELL V2

Tijdens de WELL V2 Workshop krijg je kennis over het WELL keurmerk krijgt aangereikt in een met WELL gecertificeerd gebouw. DGBC organiseert de workshop in samenwerking met BBA Binnenmilieu.

Tijdens de workshop krijg je informatie over de inhoud van WELL en de veranderingen die ophanden zijn met WELL versie 2. Daarnaast is er ruimte in het programma om je eigen toepassingen door te spreken. Ook de 'crosswalk' met BREEAM zal worden uitgelegd. Tijdens de dag nemen we ook een kijkje in het WELL gecertificeerde gebouw waar we te gast zijn.

WELL AP Exam Prep

Ga jij een WELL AP Examen doen? En wil je goed voorbereid op het examen verschijnen? In de WELL AP Exam Prep wordt je klaargestoomd voor het examen. DGBC organiseert de training in samenwerking met WELL Faculty Member Tim Beuker (BBA Binnenmilieu).

Deze WELL AP Exam Prep is de officiele training van de IWBI (International WELL Building Institute) om je voor te bereiden op het examen. De Exam Prep is volledig gericht op de WELL V1 eisen.  De volledige WELL richtlijn wordt doorgenomen en alle WELL V1 Features worden in detail behandeld. Hierdoor vormt deze webinarreeks een intensieve en degelijke voorbereiding voor het WELL AP examen.

Bekijk de agenda voor actuele data en tarieven

Laatste nieuws

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector